Međunarodni dan sestrinstva

Zahvaljujući profesionalnom radu i ponašanju naših medicinskih sestara predvođenima njihovom brižnom i savjesnom voditeljicom vms. Karolinom Dom za starije i nemoćne osobe može se od samoga početka pandemije hvaliti epidemiološki idealnim stanjem u vezi Korona virusa.
Dom je bio i ostao mjesto u kojemu se Korona virus nije uspio niti udomaćiti niti proširiti.
Savršen rezultat blago zasjenjuje tek nekoliko uzgrednih pozitivnih slučajeva, uglavnom povratnika sa dužeg bolničkog liječenja odnosno već latentno inficiranih u vrijeme novih prijema što se ionako nije moglo izbjeći.
Unatoč 20ak slučajeva zaraze među našim djelatnicima, ponosno smijemo istaknuti da smo uspjeli sačuvati svih 180 korisnika kojima pružamo usluge i s kojima svakodnevno ostvarujemo bliske kontakte, ne samo živima nego i netaknutima.
Niti jedna jedina primjedba nadležnih inspekcijskih tijela koje su u nekoliko navrata obavile nadzor nad opsegom i kvalitetom provođenja propisanih epidemioloških mjera.
Niti jedan slučaj transfera virusa s djelatnika na korisnika!
Niti jedna jedina hospitalizacija!
Mala tajna: za ovakav uspjeh potrebno je i nešto još malo više od svega onoga što se ima pravo od radnika tražiti.
Na današnji dan, upravo na takvoj suradnji iskreno zahvaljujem svim našim medicinskim sestrama, kao i na svemu onome što svakodnevno čine za korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir.
Hvala!